1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общинското ръководство поздрави колектива на МБАЛ „Св. Иван Рилски” за 120-та годишнина

IMG 6794Ръководството на Община Горна Оряховица поздрави коллектива на МБАЛ „Св. Иван Рилски” по повод 120-та годишнина на здравното заведение. В деня на светеца покровител на българския народ – Св. Иван Рилски в горнооряховската болница се проведе Ден на отворените врати. В рамките на тази инициатива до

обед бяха прегледани безплатно десетки пациенти в различни отделения на здравното заведение.

В празничния ден в болницата гостуваха заместник-кметовете Николай Георгиев, Денница Коева и секретарят на Общината Анелия Димитрова. Те посетиха малките пациенти в Детско отделение пожелаха им скорошно оздравяване и ги зарадваха с подаръци. Подаръци децата получиха и от ръководството на болничното заведение. Представителите на общинското ръководство бяха придружени от управителя на МБАЛ д-р Иван Иванов, който им показа наскоро ремонтираните санитарни възли в отделението. След това гостите се срещнаха с колектива на болницата. Заместник-кметът Николай Георгиев поздрави всички присъстващи за Деня на българския лекар и с годишнината на здравното заведение. Той подари на д-р Иванов голяма икона и поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Николай Георгиев пожела на медиците и техните семейства здраве и успехи, и благодари за изключителните грижи, които през годините е получавал в горнооряховската болница за своето семейство и за внуците си.

„И днес нашата болница, на 120 години работи пълноценно и ежегодно дарява на хиляди пациенти здраве, живот и надежда”, обърна се към своите колеги управителят д-р Иван Иванов. Той припомни, че на много известни медици, включително доценти и професори, трудовият път е започнал от тази болница. „Горнооряховската болница заема достойно място в Националната здравна карта и три неща ме карат да вярвам в нейното бъдеще – че тук работят много добри специалисти, в пълен обем покрива понятието „общинска болница”, тъй като не се губи връзката пациент- лекар и след изписването му, и има изключително силна подкрепа от страна на Общината в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и на Общинския съвет”, каза още д-р Иванов.

Управителят на здравното заведение съобщи още, че вчера Общината е превела 70 хил. лева на болницата за закупуването на медицинска апаратура за отделенията.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица