1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От днес влизат в сила денонощните дежурства на фирмата, отговаряща за снегопочистването

snegopo4istvaneОт днес започват денонощните дежурства на фирма „Клинър”, която отговаря за снегопочистването в Горна Оряховица. Това стана ясно на провелото се заседание на Общинския съвет за сигурност в Община Горна Оряховица, свикано от кмета инж. Добромир Добрев, който е и негов председател. На срещата присъстваха представители на всички служби, имащи отношение към овладяване на евентуални кризисни или аварийни ситуации през зимния сезон.

Фирмата, отговаряща за снегопочистването на улиците в Горна Оряховица разполага със 7 машини с гребла, като две от тях са комбинирани с пясъкоразпръсквач. Има готовност за включване на допълнителна техника при нужда. Четвъртокласната пътна мрежа ще се почиства с 8 машини, оборудвани с гребла. Една от тях е комбинирана с пясъкоразпръсквач, а отделно на разположение са още две машини за опесъчаване. Налични към момента са 300 тона сол и 400 тона пясък. Четирите големи кметства в общината-Долна Оряховица, Първомайци, Поликраище и Драганово имат сключени договори с фирми за снегопочистване на улиците.

Републиканската пътна мрежа на територията на община Горна Оряховица ще се почиства от „Пътни строежи”. От 1 ноември фирмата е с 24 часови дежурства. Дружеството е обезпечено с необходимата техника и инертни материали.

В готовност да окажат съдействие при необходимост са и РСПБЗН, РУП, военно формирование 22 790, ДП „Транспортно строителство и възстановяване”. Готовност за действие при аварийни ситуации имат и Енерго про и ВиК.

Според прогнозите на Националния институт за метеорология и хидрология, през нощта срещу вторник в по-голямата част от страната ще има валежи от сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка. Утре ще продължи да превалява. Предвид на предстоящата прогноза, снегопочистващата фирма е направила съответната организация. Приоритетно се почистват улиците в града от първостепенно значение и тези, по които се движи градския транспорт, както и подходите към МБАЛ, РУП, РСПБЗН, Гробищния парк, училищата, детските заведения. С приоритет са също и болните на хемодиализа от всички селища на общината. За да не се затруднява работата на снегопочистващата техника, от фирмата апелират към гражданите да не паркират автомобилите си безразборно на уличното платно.

Със заповед на кмета инж. Добромир Добрев във връзка със зимния сезон е разпоредено всички граждани, предприятия и фирми на територията на Общината да освободят уличните платна и тротоарите от вещи, строителни материали, автомобили спрени от движение и всичко, което ограничава движението на коли и пешеходци. Фирмите и други организации, трябва да организират почистване и обезопасяване на тротоарите и площите пред стопанисваните от тях обекти. Задължение на гражданите е да почистват от снега тротоарите пред жилищните кооперации.

Денонощен телефон при проблеми със снегопочистването -0888 98 46 50 и 0618 2 10 80 – от 08.00 до 17.00 ч. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица