1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

25 години творческа дейност чества ДВГ „Перуника” при горнооряховската организация на слепите

DSC 002025 години творческа дейност отбеляза с празничен концерт Дамска вокална група „Перуника” при Териториалната организация на слепите в Горна Оряховица. Честването, което се проведе в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември е и по повод 95-та годишнина на Съюза на слепите в България. Празничният концерт уважи заместник-кметът Йорданка Кушева, която връчи почетен плакет на председателя на местната структура на слепите Катя Кряжева.

„Днес ни събира едно събитие, което ще помогне да въведем коледния дух в община Горна Оряховица и да станем първите посланици на доброто в навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество. Нека да бъдем живи и здрави и нека да се виждаме в града обединени от песента, от добрата мисъл с пожелание и вяра в утрешното по-добро време”, поздрави всички присъстващи заместник-кметът Йорданка Кушева. Празникът уважи и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. Поздрав към домакини и гости отправи и Марияна Маринова от Лайънс клуб – Велико Търново.

Празничният концерт започна с изпълнение на юбилярите от Дамска вокална група „Перуника”. В празничната програма взеха участие гости от Шумен, Варна, Велико Търново, Дряново и Плевен.

Дамската вокална група „Перуника” започва творческата си дейност преди 25 години към териториалната организация на слепите в горна Оряховица. Групата се представя предимно с обработен фолклор, но в репертоара й влизат и стари градски песни. През годините дамите от „Перуника” са пели под ръководството на няколко известни горнооряховски музикални творци – Ганчо Михов, Ваня Попова, Стефан Манев, Величко Димитров. Повече от пет го дини групата се ръководи от Димитър Евтимов. Творческата формация ежегодно участва в различни фестивали в страната, носител е на многобройни награди и почетни грамоти. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица