1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Нараства броят на ражданията с епидурална упойка в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

15369758 1491125704246045 1415822925 oРажданията с епидурална упойка в МБАЛ „Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица до края на годината ще надхвърлят 15 броя. Това съобщи началникът на АГ-отделението д-р Михаил Милатович. От няколко месеца към горнооряховската болница е привлечен екипът на гинеколога д-р Данчо Йорданов и анестезиолога д-р Стоян Владински от Велико Търново, които поставят упойката по желание на родилката. По този начин родилният процес преминава без болка. Зад гърба си в кариерата си д-р Йорданов има над 150 извършени епидурални анестизии, а по-младия му колега д-р Стоян Владински – над 40 броя.

От безболезненото раждане се е възползвала и 21-годишната Радостина Костадинова от златаришкото село Родина. На 30 ноември тя родила в АГ-отделението в горнооряховската болница чрез този метод малката Андрея. „Първо не знаех за какво става въпрос, но д-р Йорданов ми обясни и реших да опитам така. Когато ми сложиха упойката, не разбрах как родих”, сподели младата майка.

За Радостина това е първо раждане, но тя е много доволна, тъй като не е усетила болката от родилните контракции. Цената на раждането с такава упойка е 450 лева. Това е една от най-достъпните цени на медицинската услуга в болниците от региона. „Избор на родилен екип по желание в нашата болница също е на достъпна цена – 350 лева, обяснява още д-р Милатович. Ако бъдещата майка ще ражда със секцио, това й струва 450 лева.

Д-р Милатович напомня, че всички лапароскопски интервенции в АГ-отделението са безплатни и се извършват по клинични пътеки. Такива са операции като миомектомия, на аднекси, отстраняване на кисти на яйчниците, хистеректомия, както и процедури като персуфлации (продухване на маточните тръби) и др. 

Информацията е предоставена от МБАЛ „Св. Иван Рилски” – Горна Оряховица

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица