1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Валентин Савов е най-добрият спортист за 2016 г. на Горна Оряховица

DSC 0148Клуб „Моделист” триумфира на тазгодишните награди за Спортист на годината на Горна Оряховица. Домакин на 52-та церемония по награждаване на най-добрите спортисти бе Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Церемонията се организира от Обединени спортни клубове „Локомотив” и Община Горна Оряховица. Официални гости на празничната вечер бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, общинският съветник и председател на Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” към Общинския съвет Димитър Николов и инж. Емил Кълчишков, председател на ОСК „Локомотив”

За Спортист №1 на Горна Оряховица за 2016 г. бе избран Валентин Савов. Състезателят на клуб „Моделист” оглави класацията с третото си място на Световното първенство в Лвов. Втори е Недалин Христов с титла при юношите на Световното по канадска борба, а третото място е за Христина Савова от клуб „Моделист”, която е юношески шампион на Световното първенство в Лвов.

Четвъртото място е за първата ракета на СКТМ „Боровец” Светлин Беров. Пети са Йоана Александрова, Никол Стефанова и Цветелина Савова – женска тройка на клуба по акробатика „Джим денс”. На шесто и седмо място са двама представители на Клуба по бойно приложни изкуства – Генади Кокинов и Симеон Кючуков за успехите си в бойното самбо. На осмо място е смесената двойка на КСА „Акро Нова” – Анислава Караджова и Ивайло Люцканов. Девети и десети са състезателите на клуба по борба Аделина Момъкова и Галин Ангелов.

Десетката е подредена според постиженията на всеки спортист, точкувани по специална методика. Отличията връчи кметът инж. Добромир Добрев, който откри церемонията с пожелание към всички спортисти 2017 година да е още по-добра. „Затвърждавайте и надграждайте успехите се през новата година и нека в края й отличията тук бъдат още повече”, пожела на състезателите и техните треньори инж. Добрев и обеща подкрепата на Общината за всеки клуб.

Традиционната церемония за отличаване на най-добрите спортисти започна с поощрения за най-перспективните състезатели на всеки клуб. Наградите на бъдещите звезди връчи председателят на ОСК „Локомотив” инж. Емил Кълчишков. Отличени бяха:Силвен Марков от ЛК „Локомотив 55”, Светослава Христова от ЛК „Локомотив 26”, Силвия Кушева от БК „Росица” – Поликраище, Христо Саркизов от БК „Локомотив”, Надежда Йоново от клуба по бадминтон, Тодор Бакърджиев, Георги Недев, Ивайло Стефанов и Виктор Стамов от ОФК „Локомотив”, Гергана Вичева от СКТМ „Боровец”, Емил Кълчишков и Десислава Ангелова от СКТМ „Локомотив”, Мартин Николов и Даниел Николов от КСА „Джим денс”, Магдалена Тодорова от КСА „Акро нова”, Захари Захариев от СКА „Локомотив 96”, Пламен Стамболийски от ТК „Хемус”, отборът на момичетата от ХК „Локомотив”, отборът на момчетата до 11 години на ХК „Раховец 2008”, Илиян Жеков от ТК „”Царевец”, Диян Добрев, Ферджан Фаридин и Николай Момъков от СКБ „Локомотив”, Ивалин Добрев от КБПИ „Локомотив” и Стоян Йосифов от СК „Моделист”.

За първи път тази година треньорите от всички клубове в общината имаха възможност да гласуват за най-добрите спортисти под 19 години. Номинирани бяха осем млади спортисти. Наградите им бяха връчени от Димитър Николов. „Най-големият спортен успех на Горна Оряховица е, че над 3000 деца и младежи активно тренират в спортните клубове. Не всеки от вас ще стане голям шампион, но не това е важно. При всички случаи вие ще сте добре подготвени за мача на живота. Желая ви успехи и не забравяйте, че най-важната победа е над самия себе си”, обърна се Димитър Николов към младите спортисти.

Победител в гласуването на треньорите стана балканският шампион по таекуондо Никола Дачев от ТК „Хемус”. Втори е Антоан Дончев – ММА, а трети е Юсуф Исуфов – борба.

Следват Илиян Енчев – канадска борба, акробатичната тройка Ванеса Стойчева, Маринела Люцканова и Дарина Божинова от КСА „Акро Нова”, лекоатлетът Георги Арсов от „Локомотив 55”, акробатките Александра Нямова и Даяна Енчева от „Джим денс” и Ивон Дончева – бадминтон.

Бяха връчени и няколко специални награди. Треньорът на ХК „Локомотив” Йордан Димитров получава наградата за най-успешен треньор.Състезателят по канадска борба Марин Пейчев е с купата за проявен спортен дух и мъжество за спортисти с увреждания.

Отбор на годината е футболният тим на „Локомотив”. При спортистите до 19 години за най-добър отбор е обявен хандбалният тим на „Локомотив” до 16 г. С наградата за треньор на годината бе удостоена Татяна Георгиева от СК „Моделист”.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица