1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Областният управител апелира за повече толерантност на пътя

sniagОбластният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев призовава за повече толерантност на пътя. "Спазвайте разпоредбите на контролните органи", апелира той към всички водачи.

Между всички регионални звена и служби на територията на областта има много добра координация, каза областният управител . За пореден път той събра в кабинета си представители на всички регионални структури, които са ангажирани при влошаване на метеорологичните условия и обилен снеговалеж. 

Няма населени места без ток и вода към момента на територията на област Велико Търново. 90 снегопочистващи машини работят на територията на областта. В Прохода на Републиката има достатъчно количества сол и и пясък, там разчитат на 9 машини, за да се справят с новия сняг. 
Днес в срещата участваха директорът на РД на ПБЗН - Велико Търново Красимир Кръстев, началникът на "Пътна полиция" - Велико Търново, Атанас Атанасов, комисар Стефан Николов и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" Йордан Иванов, директорът на ОПУ Петя Каразахова по същото време беше на оглед в Прохода на Републиката. След работната среща областният управител замина за района на Павликени, Свищов и други места в областта, за да съдейства на място за по-бързото разчистване на пътните участъци от навявания и преспи. 
С оглед новото влошаване на времето и снеговалеж от утре, отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да бъдат по-толерантни на пътя, да не предприемат изпреварвания на колони от автомобили, да изпълняват разпоредбите на контролните органи и да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво и оборудвани за зимни условия. Тежкотоварните камиони над 12 тона да са оборудвани с вериги.
Областният управител е в постоянна връзка и с екипите на БЧК и "ЕНЕРГО-ПРО", както и с областните управители от съседните области. 
 
Информацията е предоставена от Областна администрация - Велико Търново.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица