1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Изложба на горнооряховските художници даде старт на проявите по повод празника на виното и любовта

DSC 0025Художниците от Сдружение ГОАРТ подредиха в навечерието на 14 февруари изложба „Вино, любов и цветна магия”. Така на практика горнооряховските творци дадоха старт на проявите в Общината за празника, посветен на виното и любовта. Освен картини на художници от ГОАРТ, в изложбата са показани и творби на техния приятел художника Иван Русев, завършил академията по изобразително изкуство в София с пълен отличен.

Изложените творби са предимно живописни в маслена, смесена техника, пастел и акрил. Показана е и скулптура на Искрен Арабаджиев.

На откриването на изложбата бе представена книгата на проф. Радослав Радев „Смехотворецът в българската литература и култура”.Част от изложените картини са илюстрации към книгата. „Настоящият труд носи тежестта на научно изследване. Въпреки това, в работата над него не се освободих от приказната идея за конструиране на родния ни шегаджия. В приказките има важно условие: завършва ли разказът ти щастливо, слагат те на трапезата, за да пренесеш във времето формулата на живота „и аз бях там, и аз ядох и пих”. Смехът е обратното броене на времето - ако ти е бил хубав понеделникът, пусни една шега и го сложи след срядата, та да го преживееш отново”, казва за книгата си проф. Радев. С присъщото си чувство за хумор и нестандартна мисъл, професорът представи творчеството на горнооряховските художници пред гостите на откриването и разказа интересни факти за виното и неговия произход.

Изложба „Вино, любов и цветна магия” е първата изява за 2017 г. на сдружението и е част от поредица изложби, както в страната така и в чужбина, с които горнооряховските художници ще отбележат 10-та годишнина на Сдружение ГОАРТ.

Всички гости на изложбата имаха възможността да опитат от вината на изба „Гулбанис вайн”, която по традиция присъства на творческите изяви на горнооряховските художници.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица