1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Млади хора от 20 града се събраха в Горна Оряховица за Х Национална младежка среща

DSC 0004Млади хора 20 града от страната се включиха в Х Национална младежка среща, която бе открита днес. Форумът ще продължи до неделя и ще премине под надслов „Младите – активни граждани”. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица.

Гости на откриването на младежкия форум бяха заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки” Милена Николова. Заместник-кметът приветства младежите от свое име и от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев с добре дошли и ги запозна с местната политиката, насочена към младите хора. „Нашата политика е ориентирана към младежите в много сфери. Ако започнем от образованието, където си партнираме с училищата за осъществяване на редица проекти, преминем през културата, където организираме два много значими международни фестивала – „Нова музика” и „Раховче” и достигнем до спортните дейности. В Горна Оряховица има регистрирани 35 спортни клуба, които ползват спортните бази безплатно”, сподели с младежите Йорданка Кушева. Заместник-кметът увери присъстващите, че общинското ръководство винаги се вслюшва в гласа на младите хора. Председателят на Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” Виолета Панова връчи благодарствена грамота на заместник-кмета за подкрепата и активната политика на Общината, насочена към младите хора и за помощта при ежегодното организиране на националната младежка среща.

Видео обръщение към гостите на срещата отправи евродепутатът Мария Габриел, в което ги приветства за инициативността и пожела ползотворна работа на срещата.

В срещата участват младежки групи от Варна, Шумен, Силистра, Търговище, Лясковец, Свищов, Казанлък, Стара Загора, Пазарджик, Варна, Левски, Габрово, Велико Търново, Враца, Дряново, Димитровград, Трявна, Ловеч, Козлодуй, както и представители на домакините от горнооряховски младежки парламент.

В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят опит не само с домакините, но и с поканените представители на водещи партньори – Национална мрежа за децата, Асоциация Родители и Център за безопасен интернет, Представителството на евродепутата Ева Майдел, Фондация 42; Предприемаческа организация за технически иновации – Горна Оряховица, TurnovoRUNs, експерт от отдел „Социални ресурси и интеграция” на община Гьотеборг, Швеция, инициаторите на акцията „СПРИ! Давам път на пешеходец” – Варна, както и представителство на „Международна награда на херцога на Единбург – България“.

По време на срещата участниците ще обсъдят конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор. Ще могат да изразяват идеи, в кои приоритетни области трябва да бъде насочена младежката дейност и кои са ефективните действия. В тридневната среща са предвидени още интересни срещи, тематични дискусии, както и споделяне на опит между младежките организации

Срещата е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България в рамките на обединена Европа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица