1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ученичка от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” с първо място в маратон по програмиране

pgee hakatonЕднодневен маратон по програмиране бе проведен във факултет "Математика и Информатика" на Великотърновския университет. Организатори на хакатонът CODE4VTU са „Клуб на програмистите във Велико Търново”, факултет „Математика и Информатика” на Великотърновския университет и студентите от Общото събрание на факултета. Оценяването се извърши от представители на фирми от Велико Търново. В събитието се включиха 22 участници, разделени в 7 отбора от 2 области на страната. Явиха се ученици от Велико Търново, Горна Оряховица и Трявна. Имаше три студентски отбора, кръстени „Geeky Co“, „Lucy“, „The Killers“, „ВИК“, „Bright Future“, „Mad Coders“, „CMD“.
Участниците имаха възможност да избират измежду няколко направления – „Зелена планета”, „Забавление /Развлечение”, „Бизнес”, „Приложения за деца / приложения за хора с увреждания” и 4Умен дом”. През целия ден кипеше усилена работа, като всички участници усетиха колко важно е да се вмести даден проект в срок. Явилите се сблъскаха с различни проблеми, които възникват в процеса на работа, и имаха възможност да се докоснат до реалната работна среда, както и да подобрят социалните си умения чрез работата в екип.
Първо място спечели отборът „The Killers” не само на състезанието, но и в онлайн надпреварата за най-много харесвания. В отбора участват ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ (Горна Оряховица) с представител Станислава Георгиева от X „е” клас и ученици от СУ „П. Р. Славейков“ (Трявна) – Радослав Бонев, Мартина Илиева, Николай Бижев. Те представиха своята имплементация на играта „Мафия”, която беше мобилно приложение, използващо база в облака и уеб сайт, добре се справиха и с графичния дизайн, рекламните материали, UML диаграмата, съпровождащите документация, лиценз.
Отборът, класиран на първо място, получи специални награди - външен харддиск, безплатен 3D принт на техни собствени проекти, както и папки и химикали за всички през целия ден.
Всички получиха сертификат за участие и подарък bluetooth колонка, с която ще могат да слушат любимата си музика навсякъде.

Информация: ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица