1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Колоритна изложба подредиха за празника на училището учениците от СУ „Георги Измирлиев”

DSC 0089Колоритна изложба подредиха учениците от СУ „Георги Измирлиев” по повод патронния празник на училището, който се чества на 21 април. Експозицията е разположена в Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Гост на откриването на изложбата бе заместник-кметът Йорданка Кушева. От свое име и от името на кмета инж. Добромир Добрев тя поздрави учениците и учителите от СУ „Георги Измирлиев” и ги увери, че в лицето на Общината ще продължават да имат достоен партньор за своите дейности. Всички гости бяха поздравени и от директора на училището Криси Аврамова.

В изложбата са показани рисунки на ученици от 5 до 9 клас, както и творби на участниците в различни клубове по проекта на МОН „Твоят час”. Учениците от клуб „Художникът-вълшебник” се представят с релефно изработени букви, пресъздаващи Двора на кирилицата в Плиска. Буквите са изработи от блокчета „Итонг” и предизвикаха голям интерес сред гостите на изложбата. Децата са работили под ръководството на своята учителка Наталия Горанова. Клубът „Тъкачество” с ръководител Румена Димитрова се представя в изложбата с изтъкани знамена на патриотична тематика. Учениците от клуба впечатлиха присъстващите и като демонстрираха как се работи на автентичен тъкачен стан. Децата от клуб „С вретено, кука и игла в ръка” с ръководител Любимка Владова бяха изложили свои плетива и български бродерии. Участниците в клуб „Фотография и туризъм” представиха свои фотоси, показващи красотата на българската природа и уловени моменти от творческата си дейност. Младите фотографи работят под ръководството на Николай Величков.

Гостите на изложбата имаха възможността да видят изпълнения на децата от клубовете „Красотата на детската песен“ и „Красива детска песен“, които работят под ръководството на Аспарух Костов и на мажоретния състав с ръководител Кремена Петърчева.

Изложбата на децата от СУ „Георги Измирлиев” ще остане подредена в Художествената галерия до края на месец април.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица