1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховски деца рисуваха най-дългата рисунка за Деня на Земята

DSC 003420-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Тематичната творба малките художници посветиха на деня на Земята, който се отбелязва на 22 април.

Своеобразното художествено ателие на младите творци бе разположено на първия етаж в Младежкия дом. Докато художниците рисуваха, на импровизираната сцената се изявяваха децата от Вокално-драматична студия „Mamma мia” и от музикалните клубове при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Гост на празника бе заместник-кметът Йорданка Кушева. Освен, че се включи в рисуването на най-дългата рисунка, заместник-кметът връчи на участниците от учебните заведения и от Центъра за подкрепа за личностно развитие грамоти за участие и фиданки червен дъб, които децата да засадят и да се грижат за тях. Младите еколози от Клуб „Земята и ние” при Центъра, бяха засадили саксии с цветя, които ще подарят на потребителите на Дома за възрастни хора в Горски горен Тръмбеш.

След края на еко инициативата младите художници украсиха сградата на Младежкия дом със своята 20-метрова рисунка.

Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Младежки дом, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица