1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица бе домакин на културно-образователен форум за 140 години от Освобождението на града

DSC 0132Над 100 деца се включиха в шестото издание на културно-образователния форум, организиран от Община Горна Оряховица. Тази година той премина под мотото „Освобождението през погледа на младите – 140 години от Освобождението на Горна Оряховица”. Форумът бе официално открит от заместник-кметът Йорданка Кушева. „Свободата означава отговорност, отговорността означава ред, много вътрешна сила и преодолявания. Свободата е за хора, които са открили у себе си искрицата да бъдат и да живеят с другите. Свободата е осъзната отговорност, тя не е даденост. А днес целта и темата на нашия форум е точно това – да се осъзнаем и да се усетим като свободни и горди българи в голямото семейство на европейските държави. Много бих искала този ден да остане като спомен за вас, спомен за досега с българското и за величието на българския дух, за да ни има, за да продължим напред, за да бъдем сплотени и да бъде жива и свободна България”, обърна се към присъстващите в Зала 1 на Общината заместник-кметът Йорданка Кушева. На форума присъстваха още заместник-кметът Николай Георгиев, общински съветници, директори на институции и училища, учители и ученици.

След официалното откриване със свои изпълнения, посветени на България и Освобождението, се представиха артистите от балет „Грация”, Детска театрална формация при НЧ „Христо Козлев – 1883” Долна Оряховица, вокална група от Центъра за подкрепа за личностно развитие. На сцената излязоха още и вокални групи и мажоретен състав от СУ „Вичо Грънчаров” и рецитатори от СУ „Георги Измирлиев”.

Групите, участници в културно-образователния форум, получиха от заместник-кмета Йорданка Кушева грамоти и енциклопедии с българските приноси в европейската цивилизация.

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица