1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Приветствие на инж. Добромир Добрев по повод 6 май - Ден на храбростта

DSC 0309Уважаеми съграждани,

 

         Денят на Свети Георги Победоносец е един от най-светлите, най-красивите и най-емоционалните празници в българския православен и национален календар.

         Днес е денят на храбростта и празник на българската армия.

         Празнуват всички българи – независимо дали са в пределите на родината ни или не, отправят молитва към светеца за здраве и берекет.

         На най-големия сред пролетните празници свеждаме глава в знак на признателност към хилядите българи, проляли кръвта си по бойните полета във войните. Прекланяме се пред паметта на нашите предци, защитавали правото на българския народ да е свободен и обединен в рамките на Отечеството.

          В този ден ние отдаваме признание на жените и мъжете на военна служба. Това са хората, които проявяват професионализъм и себеотрицание в много ситуации, в които са нужни ефективни действия за преодоляване на последствията от бедствия, аварии или катастрофи. Те са сред нас и работят денонощно. Носят, с цялата ? тежест, отговорността за взетите в критични моменти решения.

         Слава Богу, живеем в мирно време и от нас не се изисква да защитаваме бойните си знамена. Животът в Горна Оряховица е относително спокоен и можем да плануваме времето си напред. И днес – в деня на храбростта, поздравявам военнослужещите, но и всички Вас, уважаеми горнооряховчани, защото съм сигурен, че за да постигате мечтите си, всеки един проявява не по-малка смелост, твърдост и всеотдайност.

         Уважаеми съграждани, на Вас и Вашите семейства честитя 6-ти май – Деня на храбростта!

 

Инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица