1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Честит празник на СОУ "Вичо Грънчаров" Горна Оряховица

SavovСОУ „Вичо Грънчаров” отново празнува своя патронен празник! Когато преди 70 години нашите предшественици са дали това име на училището ни, те едва ли са се колебали. Защото името на Вичо Грънчаров е свидно и свято за горнооряховчани. То отдавна се е сляло с понятието ни за роден край, с легендите за славно минало, със съкровените мечти за свобода и образование, че думите на бележития горнооряховчанин „За мене няма по-важно дело от свободата и просветата на народа”, са се превърнали в част от нашата същност. Равносметката на изминалото време е свързана със190-годишна хронология от факти и събития от образователното дело в града ни.

Успехите са наш постоянен спътник, те остават в летописа на училището благодарение на учители и ученици. През учебната 2011/ 2012 година взаимният обмен по проекта „Иновативно преподаване (с акцент върху ИКТ) и неговото влияние върху качеството на образованието по програма „Учене през целия живот”, подсектор „Коменски”, участието в Световния фестивал на руския език в Санкт-Петербург, обучението в Международното езиково училище в Москва дават увереност на нашите ученици, че изучаването на чужди езици е ключ към успехи и европейско партньорство. Приетите дванадесетокласници във висши учебни училища за постиженията си в състезанията и олимпиадите по математика, информационни технологии и руски език са наша гордост. Колекцията от награди на учениците от профил „Изкуства” се обогатява не само с национални, а и от международни конкурси. Като член на Националната мрежа на асоциираните към ЮНЕСКО училища в България активно се вписваме в инициативите на световната организация за образование, наука и култура чрез училищни дейности по календара и проекти на ЮНЕСКО. В начален етап през учебната 2011/ 2012 година все по-активно се прилага новата образователна технология Envision (много мишки – един компютър) – едно от иновативните решения за интегриране на информационните технологии в българското образование, която внесе дълбока промяна в обучението на нашите деца.

В училище вече четири години се работи по Националната програма „С грижа за всеки ученик” – модул 1 „Подготовка на талантливи ученици за участие в националните олимпиади”. Наред с успешните си участия в националния кръг на олимпиади, състезания и конкурси учебната 2011/ 2012 година разкри възможности за изява на талантливи наши възпитаници и ученици в риск, благодарение на 22 групи от извънкласни дейности по проекта УСПЕХ на МОМН. 18 педагогически специалисти от училището ни се включват в новия проект на МОМН по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Расте броят на учителите с професионално-квалификационна степен. Днес сме убедени в едно – имаме бъдеще.

На всички, които са съградили нашето училище - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

На всички бивши възпитаници, които и днес с признателност си спомнят за нашето училище - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

На всички наши днешни ученици и техните родители - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

На всички, с които работим заедно и в делник, и в празник - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Милчо Савов,

директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица