1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Златни медали завоюваха малките мажоретки от ДГ „Здравец” на Националния фестивал в Шумен

18518479 1577316712301773 1158152199 nЗлатни медали завоюваха малките мажоретки от горнооряховската ДГ „Здравец” на ІХ национален фестивал „Мадарски конник” – Шумен. Момичетата се състезаваха в най-малката възрастова група, в категориите батон и помпон. В оспорвана надпревара със своите връстнички, горноряховските мажоретки спечелиха златните медали, купа и грамота за участие.

530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години се включиха в ІХ-то издание на Националния фестивал в Шумен. Те бяха разпределени в различни възрастови групи. В танцовия форум се включиха отбори от Лом, Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица, Варна и Лозница.

Многобройната публика имаше удоволствието да се наслади на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници.

Фестивалът започна с дефиле на мажоретките по главната улица на Шумен до сградата на Общината, където участниците бяха приветствани от заместник-кметът Найден Косев. След официалната част, започна състезателната програма, където в надпреварата на най-малките, мажоретките на ДГ „Здравец” обраха овациите на публиката и златните медали.

Информация и снимки: ДГ "Здравец" - Горна Оряховица

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица