1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Заместник-министър Деница Николова откри обновената ДГ „Бодра смяна”

DSC 0253Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова откри обновената сграда на ДГ „Бодра смяна” в Горна Оряховица. Заедно с нея лентата на новия обект прерязаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, областният управител проф. Любомира Попова и управителят на фирмата изпълнител „Енел строй” инж. Емил Кълчишков.

Детското заведение е първият от трите обекта, включени в проект „Подобряване на образователната среда в град Горна Оряховица”, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, а стойността му е в размер на 2 925 837 лв. Детската градина е първият завършен обект от Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица до 2020 г., която е на обща стойност 20 млн. лв.

„Община Горна Оряховица беше сред последните, които получиха възможност да разработят своя инвестиционна програма и я защитихме заедно с екипа на Деница Николова, така че съм щастлив, че точно тя може да открие първия готов обект от нашата програма. Последните ще станат първи – това се случи при нас. Започнахме по-късно, но първи откриваме готов обект. Благодаря на всички, които работиха по този проект и продължават с останалите обекти – ремонта на ДГ „Елена Грънчарова” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, каза кметът инж. Добромир Добрев.

„Изключително съм щастлива, че първият ни готов обект е детска градина и го откриваме в навечерието на празника на Горна Оряховица и в месеца на българската култура и образование”, каза Деница Николова. „Община Горна Оряховица започна по-късно подготовката на своята инвестиционна програма, но успя да навакса и до края на годината ще имаме възможност да открием още няколко обекта във вашия град. Тази инвестиция е за вас, деца. Създаваме ви по-добри условия и се надявам, че вие ще бъдете по-усмихнати, по-любознателни и ще се учите по-добре”, обърна се заместник-министърът към малките домакините на церемонията.

Благодарности към всички, които са работили за осъществяване на идеята за обновяването на детската градина изказа и директорката Жанета Иванова. Тя показа на гостите най-новите придобивки – логопедичен кабинет, сензорна стая, реконструиран физкултурен салон и модернизирана база на градината.

Сградата на ДГ „Бодра смяна” е с изцяло подменени покрив и фасада, направена е топлоизолация и са поставени слънчеви колектори. Изцяло обновено е оборудването на детските занимални, подновени са кухненското обзавеждане и отоплителната инсталация, направен е частичен ремонт на ел. и ВиК инсталациите. Обновен е физкултурният салон и прилежащото дворно пространство, а детската градина вече има изградена и достъпна среда. Изградена е също и нова пожароизвестителна и евакуационна система.

С модернизирането на детското заведение ще се подобри образователната и работната среда на 100 деца и на 20 души персонал. С това ще бъде постигната една от основните цели на проекта: да се осигури подходяща образователна инфраструктура, допринасяща за подобряване условията и ефективността на образователната система.

В рамките на Проекта са включени и основен ремонт и  обновяване на оборудването на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ДГ „Елена Грънчарова”, а продължителността на Проекта е до 16.03.2019 г.

С обновяването и модернизирането на учебното и детските заведения ще се подобри образователната и работната среди за общо 185 ученика, 283 деца от детските градини и на 74 души персонал.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица