1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Спортният министър Красен Кралев откри обновения стадион „Локомотив”

DSC 0173Министърът на спорта Красен Кралев откри обновения стадион „Локомотив” в горна Оряховица. Заедно с него лентата на реновираното спортно съоръжение прерязаха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет и президент на ОФК „Локомотив” Даниел Костадинов и управителя на фирмата изпълнител Ивайло Давчев. Откриване на обновения градски стадион в Горна Оряховица бе отложена от есента заради трагедията с експлозията в Хитрино.

“Премиерът Бойко Борисов осигури финансирането от държавния бюджет, а ние направихме необходимото за реновирането на стадиона. Виждам, че има много деца за награждаване днес. Радостен съм, че освен представителният отбор, децата също играят на този стадион – това е най-важното. Желая Ви пълен стадион на срещите от баражите, успехът да продължи да следва славния ви отбор. “Локомотив” трябва да продължи да участва в българския елит, защото там ви е мястото”, подчерта спортният министър по време на откриването на стадиона. Красен Кралев пожела успех на представителния отбор и на малките спортисти.

„Горна Оряховица, футболистите на „Локомотив” и феновете заслужават да има такъв стадион. Горд съм, че успяхме да реализираме този проект и благодаря на всички, които помогнаха това да се случи”, каза инж. Добромир Добрев. На официалното откриване на стадиона присъства и народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева.

След откриването се проведе и официално награждаване на формациите от Детско юношеската школа на "Локомотив", заели призови места в първенствата на БФС. След награждаването започна футболната среща между ветераните на ОФК „Локомотив” и ФК „Етър” – Велико Търново. Вечните съперници бяха изведени с капитанските ленти от Ивайло Йорданов и Красимир Балъков. Председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев пък записа по едно полувреме с екипите на двата отбор. Ветераните на „Локо” и „Етър” си поделиха по едно полувреме и завършиха наравно 2:2 в първото издание на демонстративния мач „Нощта на легендите”, който бе един от акцентите в празничната програма на Горна Оряховица. Главните изпълнители припомниха за емоцията на дербитата между вечните съперници, които отново може да се състоят на ниво Първа лига. Двата отбора бяха изпратени под бурните аплодисменти на публиката, насладила се на спектакъла в "Нощта на легендите".

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица