1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Кулинарна парти зона”-фестивал в рамките на проект „Мостове към бъдещето”

untitled„Кулинарна парти зона” е кулинарен фестивал, организиран и провеждан от Община Горна Оряховица в рамките на проект „Мостове към бъдещето”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., от държавния бюджет на Република България и от бюджета на Община Горна Оряховица.

Фестивалът ще предложи нова, различна интерпретация на кулинарния празник на града, свързан с прочутия горнооряховски суджук под наслов „Традициите не са ни чужди”. Желанието на Общината е да привлече повече млади хора от различни етноси и лица в неравностойно положение като активни участници в събитието. Да използва храната като универсално средство за сближаване, комуникация и партньорство между всички хора от общността.

За да отпразнуваме заедно традициите на общината в приготвянето и консумирането на местна храна ще обособим „Кулинарна парти зона” в рамките на ден и половина, в парк „Градска градина”. Там ще се забавляваме в кулинарен денс клуб с маски, изобразяващи кулинарни фигури и изявяваме в Шоу за млади таланти – «Храна за душата» - за творци в областта на музикалното, танцовото и театрално изкуство, вдъхновени от кулинарните традиции. Ще творим вТворчески работилници - «Кулинарни мостове» за различни изкуства – грънчарство, художествено и фотографско в синтез с кулинарното. В работилницата за грънчарство всеки желаещ, под ръководството на специалист, ще има възможност да изработи предмет от глина. В къта на художниците млади творци ще рисуват картини, а в този на фотографите ще се изработва дигитален фотоалбум на събитието. Дигиталният фотоалбум и творбата (картината)-победител, определена след гласуване на настоящата страница, ще бъдат използвани при отпечатване на рекламни материали за следващото издание на Фестивала. Заедно с хора със специални потребности ще създаваме кулинарни фигури от моделин, с които ще украсим мястото на събитието. Ще приготвяме храна в Кулинарно състезание«Да сготвим заедно», което цели да насърчи партньорството и комуникацията между хората от различните етноси в общността при приготвянето на ромско и българско ястие. Редица състезания, игри и викторини на кулинарна тематика, забавни скечове и сценки ще допринесат за приятната атмосфера на събитието и дадат възможност за активно участие в него. Фестивалът „Кулинарна парти зона” ще започне с празнично шествие с балони, цветни конфети и подвижна платформа и ще приключи с вечеря след състезанието „Да сготвим заедно”. Кулинарни фигури от цветя и арки под формата на суджук ще украсят мястото на събитието и пътя на шествието. Хора в костюми на зеленчуци, надуваеми фигури на кулинарна тематика и живи статуи ще бъдат част от Фестивала. Предвижда се Празникът да се предава на видеостена в центъра на града.

Елате да се забавляваме в  Кулинарната парти зона на Горна Оряховица!

Първото издание на Фестивала започва на 25.05.2012 г. от 17 ч. с празнично шествие от НЧ „Напредък 1869” и ще продължи на 26.05.2012 г. от 10 .00 ч. в парк „Градска градина”.

 Подробна информация за програмата на Празника можете да намерите на страницата на фестивала във фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/pages/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/370210633015997

logoflaer2Plakatfinal111

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица