1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Заниманията по тъкачество остават в музея и през следващите две съботи

1Творческото ателие „Румени черги” ще бъде част от музейните атракции на 24 юни и 1 юли. Поради големия интерес през първата събота организаторите ще предоставят още две възможности на посетителите да се запознаят с особеностите на тъкачеството.

         Така ще бъде реализирана и идеята, възникнала по време на първото издание, да се изработи голямо пано, посветено на 55-годишнината на Исторически музей – Горна Оряховица. В неговото изтъкаване ще се включат всички посетители от трите поредни съботи, като всеки от тях ще може да вложи своите предпочитания за цвят, орнаменти, техника и идеи. Заедно с музейния екип ръководител и обучаващ в работното ателие отново ще бъде Румена Димитрова, преподавател от СУ „Георги Измирлиев”.

         Работното време на музея за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 17 часа. И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в творческите ателиета и играта „Загадката на музея”, да разгледат както постоянната експозиция, така и новооткритата изложба „Тракийската принцеса войн”.

Информация и снимки: Исторически музей - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица