1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започна Държавното първенство по бокс за юноши в Горна Оряховица

DSC 0543Над 100 състезатели от 35 клуба в страната ще премерят сили в Държавно лично отборно първенство по бокс за юноши-момчета на 15 и 16 г., което започна в Горна Оряховица. Състезанието бе открито от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Първенството, което ще продължи до 24 юни (събота) се организира от Боксов клуб „Локомотив” и Българската федерация по бокс със съдействието на Община Горна Оряховица. Състезанието е включено в спортния календар на БФБ. Горна Оряховица за първи път е домакин на Държавно първенство по бокс за юноши.

В първенството ще мерят сили над 100 състезатели от 35 клуба в страната. На ринга ще излязат боксьори от София, Габрово, Добрич, Сливен, Русе, Велико Търново, Разград, Перник, Плевен, Бургас, Хасково, Димитровград и др. Горнооряховският боксов клуб „Локомотив” ще бъде представен от Давид Добрев (70 кг.), Георги Миновски (57 кг.), Асен Асенов (75 кг.) и Деян Китов (66 кг.). момчетата се подготвят под ръководството на старши треньора Свилен Русинов. И четиримата състезатели са бронзови медалисти от предходни състезания за юноши, а Георги има и сребро от Държавното ученическо първенство за 2016 г. Очакванията от момчетата са да подобрят своето най-добро класиране и да се борят за шампионската титла в своите категории.

В първите два дни от състезанието ще се проведат квалификациите. Срещите ще започват в 16.00 ч. Полуфиналите ще бъдат на 23 юни (петък) от също от 16.00 ч, а финалите са на 24 юни (събота) от 10.00 ч.

Само за две години под ръководството на един от най-титулуваните български боксьори – Свилен Русинов, горнооряховският клуб се наложи като един от най-прогресиращите центрове, а младите състезатели на „Локомотив” вече печелят медали от всяко свое състезание.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица