1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Гала концерт и пищни илюминации сложиха финал на XIII Международен фолклорен фестивал „Раховче”

DSC 0001С пищен спектакъл и атрактивна заря приключи XIII-то издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и XV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Домакин на двата танцови форума беше НЧ „Братя Грънчарови - 2002”. Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. В продължение на пет фестивални вечери на две сцени се представиха над 1000 участници от Испания, Грузия, Сърбия, Молдова и България.

Гала концертът започна с изпълнение на националния химн на Република България по желание на гостите от Испания. С ръка на сърцето и с малки листчета в ръце, за да гледат текста на „Мила Родино”, танцьорите от „Ариес Кастеланос” пяха българския химн. Така испанските гости изразиха своята благодарност към своите горнооряховски домакини за гостоприемството по време на фестивала.

В продължение на пет вечери, НЧ „Братя Грънчарови-2002” бе сцена на изпълненията на певци и танцьори, участници в двата фестивала „Раховче”, а публиката изпълваше до краен предел Летния театър и аплодираше техните песни и танци.

В гала концерта по случай закриването участниците в Международния фестивал „Раховче” още веднъж представиха пред горнооряховската публика най-атрактивните си изпълнения, които зрителите всеки път изпращаха с бурни аплодисменти.

В край на последната фестивална вечер всички състави още веднъж дефилираха на сцената на Летния театър. Те получиха почетни грамоти за участие и подаръци от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ Иван Иванов. Инж. Добрев още веднъж поздрави изпълнители и публика, благодари на участниците, организаторите и зрителите за споделената емоция през изминалите дни. Естествен завършех по традиция, бяха празничните илюминации, озарили небето над Горна Оряховица, а след тях и голямо българско хоро, на което се хванаха и участници и публика.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица