1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

37 пилоти са заявили участие до сега за Планинското състезание „Раховец Лясковец 2017”

DSC 040737 заявки са подадени до сега за участие в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2017”, което ще се проведе на 8 и 9 юли (събота и неделя). Организатори на надпреварата са БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”. Това е петото издание на състезанието и четвърти кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Подробности за провеждане на двудневната надпревара бяха оповестени на пресконференция от Димитър Стефанов от СККА „Етър Рейсинг”. На срещата с медиите присъства и зам.-кметът на Община Горна Оряховица Николай Георгиев.

На 8 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведат административен и технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч. Официалното откриване на състезанието е насрочено за 12.00 ч. пред Община Горна Оряховица. След това участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир „Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Има общо 21 завоя – 11 леви и 10 десни. Едни от най-интересните завои се намират в близост до манастира и до лесопарка. Там се събира и най-много публика. Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България. Миналата година състезанието е наблюдавано от 7-8 хил. души, а тази година се очаква да са повече, заради провеждания в близост мотосъбор, коментира Димитър Стефанов. Общините Горна Оряховица и Лясковец оказват пълно съдействие при подготовката на състезанието. Организацията е много добра, каза още Димитър Стефанов.

През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 9 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия. За тях са осигурени награди от спонсорите. 

Заради провеждането на административния и техническия преглед на 8 юли (събота) е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:30 часа до приключване на мероприятието (около 12.30 ч.), за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. „Иван Вазов” – от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”; ул. „Св. Княз Борис І” – от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” и ул. „Цар Освободител” – от НЧ „Напредък – 1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”

19275255 1949768145280518 7479079075159816980 n

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица