1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

За седми път Писарево посреща фолклорни изпълнители за националния фестивал „На мегдана”

Na Megdana Pisarevo 2017За седма поредна година на 26 август Писарево ще бъде домакин на Националния празник на автентичния фолклор „На мегдана”. Целта на празника е да се съхраняват и популяризират българските народни традиции, обичаи и фолклорните песни. Фестивалът няма конкурсен характер, както и възрастови ограничения. Участие могат да вземат вземат певчески групи, танцови състави, групи за народни обичаи, разказвачи на народни предания и легенди, инструментални групи, индивидуални изпълнители. Ще бъдат представени и автентични костюми. Заявки за участие се приемат до 15 август. (в прикачения файл са публикувани заявката за участие и регламентът на фолклорния празник)

Участниците и гостите на празника ще имат възможността да опитат традиционни гозби и да се насладят на кулинарните умения на писаровчани.

VІI Национален празник на автентичния фолклор ще започне от 09.30 ч. в центъра на селото (при лошо време в салона на читалището). Официалното откриване е насрочено за 11.30 ч.

Организатори на празника са  НЧ „Съгласие-1905” и Кметство село Писарево.

 

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (NA_MEGDANA_2017_ZAJVKA _Statut_Pisarevo.pdf)Заявка за участие и регламент на празникаВръзки с обществеността548 Kb13.07.2017 14:42

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица