1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

В Областна администрация обсъдиха механизма за задържане на децата в училище

008В Областна администрация Велико Търново се проведе работна среща, свързана със създаването на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Предвижда се във всяко населено място с училище, в срок до 18 август 2017 г. да бъдат сформирани екипи, които да осигурят записването на всички деца в детска градина и училище. В тях ще участват представители на РУО, на детски градини и училища, на общините, службите за социално подпомагане и дирекциите на МВР.   

Дискусията бе водена от областния управител проф. д-р Любомира Попова. Присъстваха и заместник областният управител Ивета Кабакчиева, представители на  Регионалното управление на образованието, представители на десетте общини на територията на областта, РДСП , ОДМВР, РЗИ, както и експерти от Областна администрация. Община Горна Оряховица бе представена от Милена Николова, директо на дирекция "Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки" и Румяна Матеева, главен експерт по образование в дирекцията.  Началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева представи в резюме механизма, неговите цели, както и график на дейностите, заложени в него.

Работната среща бе във връзка с Решение №373 от 05.07.2017 г. Министерски съвет на Република България за създаване на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Участниците обсъдиха и съвместни действия по спазване на кратките срокове, заложени в механизма, както и конкретните ангажименти, които имат като институции при реализирането му.

 Информация и снимки: Областна администрация - Велико Търново

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица