1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Информационен ден за програма Еразъм + организира Сдружение „Младежка толерантност”

mladejka toleratnost logoИнформационен ден за програма Еразъм + организира в Горна Оряховица Сдружение „Младежка толерантност”. Той ще се проведе на 18 септември от 16.30 ч. пред НЧ „Напредък – 1869”. Инициативата е част от мащабна кампания по повод 30 години на програма Еразъм +, известна като Младежка Каравана, която в дните от 18 до 24 септември ще премине през градовете Горна Оряховица, Варна, Бургас, Стара Загора, Казанлък и Пловдив. Кампанията има за цел да популяризира възможностите, които програма Еразъм + предлага на младите хора.

В Горна Оряховица инициативата ще се проведе благодарение на добрата съвместна дейност на Сдружение „Алтернативи Интернешънъл“ от Благоевград и местното Сдружение „Младежка Толерантност“, които координират евродеск центровете в съответните градове.

На 18 септември от 14.30 ч. младежите ще гостуват в СУ „Вичо Грънчаров”, където ще има презентация пред учениците от паралелките с профил „Чуждоезиков – Английски език“ и ще се осъществи среща с младежи-доброволци от европейски държави. Основната цел е младите хора да се запознаят с възможности за образование, обучение, доброволчество, стаж, младежки обмени, които са напълно достъпни и безплатни.

От 16,30 ч. младежката група ще направи публична акция пред НЧ „Напредък - 1869“, където ще има разположена информационна шатра с много изненади, подаръци и полезна информация. Доброволците на сдружение „Алтернативи Интернешънъл”, които са от различни страни и са част от Европейска доброволческа служба ще разкажат за своите преживявания в България. Идеята им е да споделят своя опит с българските си връстници и да ги мотивират да се включат в програмата, която развива знания, умения и компетенции у младите хора. Това ще спомогне тяхното личностно и професионално развитие. В инициативата със свой екип ще участва и Сдружение „Младежка толерантност”.

Инициативата е част от проекта „Доброволческа Академия”, финансиран от програма Еразъм+, администрирана в България от Център за развитие на човешките ресурси.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица