1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

За втори път присъдиха на Община Горна Оряховица Етикет за иновации и добро управление

5 modifiedОбщина Горна Оряховица за втори път е удостоена с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Отличието бе връчено на кмета инж. Добромир Добрев от Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на XII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България.

Етикетът е признание за успешното прилагане на принципите на добро демократично управление, качеството на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в Общината. Присъжда се за период от две години. Отличените получават кристален приз – дванадесетостен. На всяка от страните му е гравиран по един от 12-те принципа за добро управление.

Общо 17 български общини са отличени в рамките на четвъртата процедура за присъждане на Етикета за иновации. Освен Горна Оряховица, признание за добро управление са получили и общините: Банско, Бяла Слатина, Вълчи дол, Габрово, Девня, Димитровград, Добрич, Кнежа, Павликени, Поморие, Русе, Самоков, Свищов, Смядово, Троян и Търговище. Решението на Комисията за присъждане на Етикета е взето въз основа на предоставени документи от общините, резултати от анкетно проучване сред гражданите и докладите на двама независими експерти.

Според министър Николай Нанков, тези призове и от професионална, и от морална гледна точка съдържат много повече от статуетката, която представлява наградата. „Тук говорим за морален стимул и признание за всички усилия през годините, довели до това Вашата община да се отличава от останалите по 12 принципа, които съдържат всичко необходимо и за което предишни ръководства на НСОРБ са се борили – да сте по-прозрачни, по-отворени, по-диалогични и по-добри за онези български граждани, които живеят на Ваша територия“, е подчертал Николай Нанков при връчването на отличията.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица