1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховският суджук гостува на Гастрофестивал в Унгария


DSCF6148Представители на трите суджукарски фирми от Сдружение "РАХОВЕЦ - 2007": ЕТ "СТЕФМАРК - Стефан Марков", "Р.А. - 03 - Боби" ООД и "Родопа-Горна Оряховица-96" ЕООД, които имат правото да произвеждат продукт с марката „Горнооряховски суджук” бяха на изложение в побратимения на Горна Оряховица унгарски град Сигетсентмиклош. Поводът бе традиционният Гастрофестивал по случай празника на града, който се е провел в периода 12 – 13 май. Поводът на посещението бе популяризиране на горнооряховския суджук и горнооряховското гърне. На изложението освен България, своите продукти са показали и още четири държави- Полша, Хърватска, Германия и Унгария.

В първия ден на фестивала нашенците са зарадвали гостите с презентация на традиционния сух нарязан горнооряховски суджук, суджук на гребен, погача, горнооряховско гърне и шопска салата. Поради изключително големия интерес към местните продукти и по – специално към горнооряховския суджук и горнооряховското гърне , те са били предоставени за дегустация на гостите и през втория ден на събитието. По време на презентациите е договорен износ на горнооряховски суджук за Полша.

Кметът на Сигетсентмиклош г-н Йожеф Сабо лично е изразил благодарнот и поздравление за гостуането на горнооряховските си гости. Тържествата са продължили с представените от местен унгарски състав българско дунавско хоро и ръченица.

С организацията по посрещането и представянето на българската група са се заели лично представители на местния унгарски младежки парламент.

 


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица