1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Консултативен съвет по въпросите за младежта работи вече в Община Горна Оряховица

DSC 0756Консултативен съвет по въпросите за младежта работи вече в Община Горна Оряховица. Той е учреден с решение на Общинския съвет. Консултативният съвет ще подпомага Кмета на Общината при провеждане на общинската политика за младежта. Негов председател е заместник-кметът Йорданка Кушева, която е с ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“. В състава на Съвета влизат представители на институции, на различни младежки и неправителствени организации.

Функциите и задачите на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта са свързани с даване на становище по Общинския план за младежта преди приемането му в Общинския съвет, както и по проекти на нормативни актове и стратегически документи, които се отнасят до местната политика за младежта. Съветът може да предлага мерки за постигане на целите на общинската политика в сферата на младежките дейности, да участва в обсъждането на въпроси, свързани с финансирането на младежките инициативи, както и ад координира и съдейства за изпълнението на проекти, свързани с младежката политика на национално и регионално ниво.

На първото си заседание, което се проведе в пълен състав, Консултативният съвет гласува правилникът за работа и обсъди проектът на дейностите, предвидени за 2018 г. „Вие сте хората, на които разчитаме, за да надграждаме постигнатото в нашия град. Горна Оряховица има потенциал и ние заедно трябва да го развиваме. Вашите идеи са ценни за нас“, увери присъстващите на срещата кметът инж. Добромир Добрев, който за кратко се присъедини към работата на Консултативния съвет. Градоначалникът увери младежите, че Общината е отворена за дискусии и бъдещи идеи на младите хора.

„Диалогът с вас никога не е прекъсван. Радваме се, когато предлагате обмислени инициативи и когато ни помагате в реализирането им. Нека бъдем тук и сега, да бъдем съпричастни и да продължим нашата бъдеща съвместна работа“, каза в заключение на работната среща заместник-кметът Йорданка Кушева.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица