1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховският младежки парламент организира поредната акция „Спри! Давам път на пешеходец!“

spriМомчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент организират поредната си доброволческа акция „Спри! Давам път на пешеходец!“. Инициативата на младежите ще се проведе на 16 ноември – Международния ден на толерантността. На този ден, момчетата и момичетата от младежкия парламент ще раздават на различни места в Горна Оряховица стикери за автомобили с основното послание на кампанията.

Идеята за стикерите се ражда преди пет години от родителите на Лора и Ники – деца загинали в пътнотранспортни произшествия на пешеходни пътеки във Варна и Русе с активното съдействие на Юлиан Емануилов -Инициатор на акцията „СПРИ! Давам път на пешеходец”.

В горна Оряховица акцията се провежда за първи път на 21 ноември 2016 г. тогава младежите са раздали 250 стикера на участниците в движението по пътищата. „Така ние разпространяваме важното посланието на кампанията, чиято цел е да повиши вниманието на шофьорите на пешеходните пътеки и да им припомни да бъдат взаимно толерантни на пътя“, споделят младите хора. „На 5 декември 2016 г., по случай Международния ден на доброволеца, раздадохме още 500 стикера, като тези масови акции накараха все повече познати и непознати да ни търсят за още и още стикери за да предпазят себе си, хората в колата зад тях и пешеходците. На 2 Юни 2017 за трети път подарихме още 250 стикера. Тогава реално започнахме да забелязваме голям брой коли в града със залепеният жълт стикер“, казват още доброволците от Горнооряховския младежки парламент. Младежите отправят призив към свои съмишленици в добрата кауза, ако желаят да се присъединят към акцията на 16 ноември, нека ги потърсят – всеки вторник от 17,00 часа на 3 етаж в сградата на бившето ДЗИ.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица