1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

11 ученически отбора се включиха в Празника на знанието в Горна Оряховица

DSC 0005 111 ученически отбора от 7 училища от Община Горна Оряховица се включиха в Празника на знанието, който заради лошото време вчера, се проведе в Младежкия дом. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.

Организатори на Празника са Младежки дом - Горна Оряховица, РЗИ - Велико Търново, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Празникът включваше образователни игри със състезателен характер. Участниците преминаха последователно през 3 пункта, където отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми. Състезателите подреждаха „храни” на съответните места в хранителната пирамида; решаваха тест, свързан с тютюнопушенето и редяха пъзел по темата; демонстрираха преминаването на определен участък с препятствия, носейки чаша с вода и алкоочила, които допълнително ги затрудняваха, изброяваха вредите от алкохола и записваха полезни за здравето напитки.

Отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми и по време, за което са изпълнили задачите.

На първо място с 47 т. се класира отборът на СУ „Вичо Грънчаров” в състав: Димитър Борисов, Йоана Димитрова и Мартина Петрова. Втори с 45 т. е отборът на СУ „Георги Измирлиев” в състав: Росица Йорданова, Елеонора Помакова и Пламена Тодорова. Трети се класира другият тим на СУ „Георги Измирлиев” в състав Василета Теодосиева, Мария Великова и Валентина Димитрова. Техният резултат е 43 т.

Всички участници в празника получиха грамоти, кошници с плодове, а победителите и предметни награди, осигурени от РЗИ - Велико Търново и Община Горна Оряховица.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица