1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховски деца рисуваха народни будители

DSC 0400С празничен пленер посрещат Деня на народните будители децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица. В Младежкия дом твориха момчета и момичета от клуб „Графично ателие“ с ръководител Илия Банков, а изпод ръцете на младите художници излязоха образите на горнооряховски будители, сред които Вичо Грънчаров, Елена Грънчарова, Георги Измирлиев - Македончето и др.

И докато художниците рисуваха, на импровизираната сцена излязоха малки  музиканти. Силвен Алипиев показа как се справя с флейтата, а група за народни песни с ръководител Гергана Пашова и корепетитор Николай Дремов поздрави гостите на пленера. Те бяха поздравени също от директора на ЦПЛР Димитър Михнев и от Румяна Матеева, главен експерт по образование в Община Горна Оряховица. „Сигурна съм, че сред вас са бъдещите будители на града ни“, обърна се към децата Румяна Матеева.

Специална изложба бе наредена в Младежкия дом. Тя представя творби, създадени през лятото в Центъра за подкрепа за личностно развитие. Освен възпитаниците на Илия Банков, свои произведения наредиха и тези на Жанета  Никифорова от клуб „Земята и ние“. Квилинг, мозайки, рисувани мраморни камъчета бяха малка част от показаните произведения. През лятото Никифорова работи с 18 деца от I до VII клас.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица