1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

В Първомайци и Върбица празнуваха Деня на християнското семейство

DSC 0860Деня на християнското семейство честваха днес в Първомайци и Върбица. Брачни двойки, венчали се преди 50 години подновиха брачните си клетви. В Първомайци ритуалът бе воден от кмета на селото Ясен Янков. Заветното „да“ след 50 години отново си казаха семействата Невянка и Милко Ганчеви, Димитранка и Георги Конджарови и Йонка и Аспарух Лесичкови. Те бяха посрещнати с хляб и сол и вдигнаха празнична наздравица. Тържеството бе организирано от Клуба на пенсионера „Дълголетие“. Председателят на клуба Димитър Пейков пожела на всички присъстващи никога на злото със зло да не отвръщат и винаги доброто да върви напред. Освен „златните сватби“, в деня на християнското семейство празнуваха и 16 души, които навършват кръгли годишнини. 10 от тях честваха 70-ти рожден ден, а 6 – 80-ти. Всички присъстващи бяха поздравени и от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от кмета на селото Ясен Янков и от председателя на общинската структура на съюза на пенсионерите Николина Костова. Поздрав към всички празнуващи поднесоха и учениците от ОУ "Елин Пелин" в Първомайци.

Четири двойки празнуваха „златна сватба“ и във Върбица. На церемония организирана от НЧ "Градина-Върбица 1894" и Клуб на пенсионера под звуците на Менделсон, семействата Христови, Минчеви, Йорданови и Станчеви си казаха "да" отново след 50 години.

   И както тогава-така и днес преминаха щастливи по бялата пътека,отрупана със здравец и цветя. По стара българска традиция, бяха посрещнати с хляб и сол. От името на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, поздравителен адрес прочете кмета на Върбица Чавдар Мутафов. 

Празник в Първомайци

Празник във Върбица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица