1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Театрален афиш за декември

6Държавен театър „Невена Коканова“ – Ямбол гостува на 13 декември в Горна Оряховица с постановката „Тайната на един Дон Жуан“ от Валентин Красногоров. Спектакълът ще се играе на сцената на НЧ „Напредък – 1869“ от 18:30 ч.

Драма, комедия и мелодрама се преплитат в историята за двама бъдещи младоженци, доста преуспели в живота. По волята на обстоятелствата те са принудени да предложат на случайно срещнат мъж с доста странно поведение, да стане свидетел на сключването на брака им. За да му се надсмее и позабавлява, двойката го моли да разкаже за жените, с които е бил. Резултатът обаче е съвсем неочакван. Напрежението и обратът, които настъпват между тримата променят решително живота им. Чистотата на душата, интелектът и чувствителността успяват да се надсмеят над рационалността и сухата практичност. В какво се крие обаянието на Дон Жуан, какви са неговите малки и тайни оръжия, кога и как решава да действа са само малка част от въпросите, чиито отговори зрителите ще очакват от постановката.

Ролите в спектакъла са поверени на Михаил Билалов, Албена Павлова и Камен Иванов.

Цените на билетите са 10.00 лв. и 12.00 лв.

С коледната приказка „Най-усмихнатият подарък“ по Джани Родари, продължава инициативата „С мама, тати – на театър“. Спектакълът на Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, ще се играе на 16 декември (събота) от 11:00 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869“. Постановката, която е по текстове на Джани Родари е посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Идеята на спектакъла е не само да въведе в театралното изкуство своите бъдещи зрители, но да има образователен ефект и за родители, и учители. Целта на представлението е на принципа на играта и забавата да стимулира детската фантазия, да поощри мечтите, да даде простор на въображението. То на практика реализира основните педагогически и философски принципи на Джани Родари от неговата "Граматика на въображението". Билети за възрастни – 5.00 лв., за деца – 3.00 лв.

7На 19 декември горнооряховската публика ще може да види моноспектакълът на Иван Юруков „Пилето, което казва КУ“. Началният час на представлението е 19:00 ч. Това е първият моноспектакъл на един от най-харесваните български актьори.

Сценарият на “Пилето, което казва КУ” е на Александър Урумов. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

Цените на билетите са 8.00 лв. и 10.00 лв.

Отстъпки - за пенсионери, учащи и групи и при покупка на билети за две постановки. Справки и резервации на тел.: 0886 436 456 и на касата в читалището. Касата работи в делнични дни от 11:00 до 18:30 часа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица