1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Над 120 състезатели от 21 клуба в страната мерят сили в турнира по свободна борба „Никола Петров“

DSC 1086Над 120 състезатели от 21 клуба в страната мерят сили днес в турнира по свободна борба за деца „Никола Петров“ в Горна Оряховица.  Домакин на състезанието е Спортна зала "Никола Петров" . Домакините от горнооряховския клуб участват с 14 състезатели, а силни групи има от почти всички центрове по борба в Северна България, както и борци от Бургас, Руен, Сливен, Садово.

Турнирът бе официално открит от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. "Радвам се да ви приветствам с добре дошли в Горна Оряховица. Щастлив съм, че срещу себе си виждам толкова усмихнати детски лица с устрем за победа", каза инж. Добрев и пожела успех на всички участници. Сред официалните гости бяха кметът на Стражица – европейският шампион Румен Павлов, който е и патрон на стражишкия клуб по борба, зам. кметът Йорданка Кушева, общинските съветници Димитър Николов и Милчо Милев, които са и членове на Управителния съвет на КБ „Локомотив”, управителят на ОП „Спортни имоти” инж. Петя Богданова. В залата са и легенди на борбата от региона като Почетният гражданин на Горна Оряховица Иван Шавов, треньори и създатели на шампиони като Стойчо Христов, Лако Лаков, световната шампионка Станка Златева, която води група от собствения си клуб.

След откриването състезателите и гостите поднесоха венец пред паметника на Никола Петров в едноименния парк. За живота и делото на големия спортист и човек накратко разаказа пред спортистите Димитър Николов, който пожела на младите борци да бъдат достойни наследници на шампиона.

Схватките продължават на два тепиха в зала „Никола Петров”. Около 15 часа се очакват да започнат финалите и награждаването.

Тази година се навършват 144 годишни от рождението на най-силния мъж на планетата за ХІХ век и почетен гражданин на Горна Оряховица, 44 години от откриването на Спортна зала „Никола Петров“ и 24 години от създаването на Спортния клуб по борба „Локомотив“.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица