1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

240 медала са завоювали през 2017 година горнооряховските спортисти

DSC 126995 златни, 48 сребърни и 97 бронзови медала са завоювали през 2017 г. спортистите на Община Горна Оряховица. Общо 240-те приза са спечелени по време на състезания от Международния и Държавния спортни календари.

През 2017 г. Спортна зала „Никола Петров” е била домакин на общо 80 държавни, зонални първенства, ученически игри и други турнири. Спортният комплекс е посрещнал близо 6 100 спортисти в рамките на общо 123 състезателни дни.

През февруари Горна Оряховица бе домакин на лагера на националния отбор по спортна акробатика и на контролно състезание. За първи път през юни градът бе домакин на Държавно първенство по бокс за юноши.

В началото на октомври Горна Оряховица и Велико Търново посрещнаха националните отбори на Ирландия, Украйна, Азербайджан и България и бяха домакини на срещи от Европейските квалификации по футбол за юноши до 17 години.

В края на месеца пък, градът домакинства VІ кръг от републиканското първенство по Гимкхана. Състезанието бе организирано от СККА „Етър Рейсинг“ със съдействието на Община Горна Оряховица. 

В края на годината президентът на Българският футболен съюз Борислав Михайлов отличи кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев с почетен плакет за ползотворното сътрудничество с БФС и УЕФА.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица