1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Виктория и Симона, Мартин и Калоян са били сред предпочитаните имена за 2017 г.

sn.InternetНяма тенденция за завръщане към традиционните български имена или пък влияние на някой от сериалите при избора на имена за новородени през 2017 г. в Община Горна Оряховица. Все пак при момиченцата предпочитани от родителите им са били имената Виктория, Симона, Крисия, Рая, София и Мирела. Не липсват разбира се и по-интересни като Руя, Перла, Дилара, Флорина. По-екзотично звучат също и имената Марибел, Джесин, Ебрушан и Флорин, отново дадени на момиченца от техните родители. При момченцата през изминалата година предпочитани са били имената Мартин, Калоян, Ангел и Виктор. И при тях обаче не липсват интересни хрумвания и доза екзотика от страна на майките и татковците. Сред предпочитанията им през годината се срещат имената Умут или Умуд, Камем, Деониси, Леонардо, Мерт и Арас. При избора на някои от имената ясно личи, че единият от родителите не е български гражданин. Такива са например Гжегож, Намир-Александър и Мартин Ясин.

Традиционно, необикновено, интересно, екзотично, а понякога и леко комично – името на детето е избор на неговите родители. Не бива обаче да се забравя и старата максима, че не името прави човека, а човека прави името.

483 са съставените актове за раждане през изминалата година в Община Горна Оряховица, като 272 са на деца с постоянен адрес в общината, а останалите са на деца от други общини, родени в горнооряховската болница. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица