1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От 29 януари гражданите на общината могат да плащат местните данъци и такси за 2018 г.

DSC 0747От 29 януари гражданите могат да заплащат местните данъци и такси за 2018 г., информират от дирекция „Местни приходи“ при Община Горна Оряховица. От дирекцията уточняват, че съобщенията за дължимите данък сгради и таксата за отпадъци за настоящата година ще бъдат разпратени до гражданите преди 1 март.

Ако до 30 април се плати целия размер на данъка върху недвижимите имоти, данък МПС и таксата за битови отпадъци, се ползва 5 % отстъпка. Работното време на паричния салон и стая №1 (приемане и обработване на данъчни декларации) от 29 януари ще бъде: от 08.00 ч. до 15.00 ч. и от 16.00 ч. до 18.00 ч.

Задълженията към местния бюджет могат да се плащат на касите в паричния салон на дирекция „Местни приходи“ в Общината, както и в касовите салони на кметствата: Първомайци, Поликраище, Долна Оряховица, Драганово, Крушето, Върбица, Правда, Янтра и Писарево. В останалите населени места, със заповед на Кмета на Общината са назначени общински служители, които на място да събират данъчните задължения на гражданите.

Местните данъци могат да се заплащат от гражданите и безкасово по банковата сметка на Общината в Първа инвестиционна банка, на касите на EasyPay, „Български пощи“ и Банка „ДСК“.

От дирекция „Местни приходи“ припомнят, че за 2018 г. няма да има увеличение на ставките на данъците и таксите в Община Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица