1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ръководството на Общината уважи честването за 143 години от рождението на Буров

DSC 1488Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 143 години от рождението на Атанас Буров в едноименната Професионална гимназия по лека промишленост и икономика. На празника присъстваха заместник – кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. На честването за годишнината на известния български финансист, дипломат и политик присъстваха директорът на Историческия музей Пламен Мадемов, бившият директор  на училището и почетен гражданин на Горна Оряховица Илия Стефанов, настоящият директор Георги Иванов, учители и ученици.

Мултимедийна презентация, припомняща мястото на Буров в българската история посрещаше всички, влизащи в сградата на учебното заведение. За живота и делото на видния горнооряховчанин разказаха ученици от училището.

Пред единствения паметник на Буров в Горна Оряховица, който се намира в двора на училището, бяха поднесени венец от името на председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов и кмета на Общината инж. Добромир Добрев, и цветя от присъстващите на честването.

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица