1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Червенокръстците от СУ „Вичо Грънчаров“ ще се обучават в първа долекарска помощ

sn.arhivОткрит урок по първа долекарска помощ за учениците от клуб Български младежки червен кръст от СУ "Вичо Грънчаров" – Горна Оряховица домакинства на 15-ти февруари МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД във Велико Търново. Животоспасяващите знания на разбираем език, с помощта на манекен за първа помощ, ще представят началникът на ОАИЛ и координатор по донорство д-р Сибила Маринова, колежката й анестезиолог и координатор по донорство д-р Ваня Лъчезарова.

Урокът започва в 15:30 ч., в Малкия салон на областната болница и е ОТКРИТ ЗА ВСИЧКИ МЕДИИ, които счетат, че темата е значима, защото може да предотврати и облекчи човешко страдание и дори да спаси живот.

Правилното, често незабавно оказване на първа помощ не може да бъде заменено с нищо, защото до пристигането на екип от професионалисти спешни медици по правило минават между 8-10 и 20 минути. Тези минути могат да се окажат решаващи между живота и смъртта, между доживотното страдание и пълното изцеление стига в първите минути да са били приложени животоспасяващи знания.

Урокът за учениците от клуб БМЧК при СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица, с ръководител старши учителката по биология и здравно образование Даниела Кенарева, ще включва: основни правила за първа помощ и животоспасяващи мероприятия при пострадал в безсъзнание; пострадал, който не диша; проверка на дишането и кръвообращението; външен сърдечен масаж. По темите ще говорят д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова.

Припомняме Ви, че през октомври 2017 г. учениците от клуба на БМЧК вече гостуваха в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", разгледаха ОАИЛ и бяха запознати с всички стъпки при реализирането донорска ситуация.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица