1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица домакин на VII МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПОПУЛЯРНА ПЕСЕН „НОВА МУЗИКА"

55Международният конкурс за изпълнители на популярна песен „ Нова музика” се провежда под егидата на Министерство на културата с домакин Община Горна Оряховица, съвместно с НЧ „Напредък 1869” Горна Оряховица и медиен партньор Sever bg. Конкурсната програма продължи три дни – 25, 26 и 27 май в НЧ „Напредък 1869” Горна Оряховица. 

Всички изпълнители, разделени в две категории - индивидуални изпълнители и дуети, триа, квартети, бяха строго оценени от жури в състав: председател Мими Иванова и членове Мариана Попова, Орлин Горанов, Дани Милев и Мая Райкова. От досега проведените издания на конкурса са излезли талантливите  Нора Караиванова, Никола Чочев, Боряна Бонева, Стелияна Христова - Гласът на България, Богомил Бонев - финалистът на Българския Х фактор и много други.

В конкурса се представиха 74 индивидуални изпълнители, 2 дуета и 2 квартета, които започнаха да мерят сили от ранни зори. Момчетата и момичетата демонстрираха завидни певчески възможности, сценично поведение и перфектна визия. В I-ва категория влизат индивидуални изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - 6-9 години, 10-13, 14-17 и 18-30 години. Всички участници се представиха с песен на родния си език и песен по избор. В конкурса участваха изпълнители от осем страни - България, Естония, Украйна, Франция , Босна и Херцеговина, Албания, Италия и Молдова.

Сред официалните гости на събитието бяха Шеки Ходжа - композитор и аранжор от Република Косово и Франческо и Салваторе Деспосито - продуценти от Италия.

Официално събитието бе открито в 17:30 часа на 25 май от председателя на НЧ "Напредък - 1869" Атанас Петров, който пожела на всички "На добър час и успех!", а освен него на сцената излязоха и Стелияна Христова (Гласът на България), Иван Иванов (спечелил българския финал на детската Евровизия), Богомил Бонев (финалист в X фактор) и вокален състав "Нова музика".

През втория ден от международния конкурс "Нова музика" отново младите талантливи изпълнители забавляваха и очароваха публиката със своя талант. Представиха се двете големи възрастови групи и категорията на дуетите и квартетите изпълниха едни от най-известните съвременни поп хитове.

Финалът на конкурса беше отбелязан със зрелищен галаконцерт на лауреатите от VII-мия Международен конкурс за изпълнители на популярна песен „ Нова музика“. На него пяха всички призьори и чуждестранните изпълнители, а за финал феновете видяха на живо рокаджиите от БТР.

Албанката Елхаида Дани грабна заслужено "Гран При" на престижния конкурс с впечатляващото си изпълнение на песента "Listen" на Beyonce, с което Елхаида покори и жури, и публика, и конкуренция.

Известният вокален педагог и инициатор на конкурса Аделина Колева се обърна към всички участници с покана да участват отново догодина, когато конкурсът ще бъде в нов формат и още по-силен.

Списък на всички наградени участници вижте тук.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица