1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С тържествен ритуал и фолклорен концерт горнооряховчани ще честват Националния празник - 3 март

sn.arhivС тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник - 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Слово по повод 140 години от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, които заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.

Във връзка с провеждане на мероприятието, ще бъде спряно движението на автомобили от 10.45 ч. до приключването му по маршрута: кръстовището на ул. "Георги Измирлиев" с ул. "Цар Освободител", до НЧ "Напредък - 1869"; кръстовището на ул. "Иван Вазов" с ул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Янко Боянов"; кръстовището на ул. "Елена Грънчарова" с ул. "Св. Княз Борис І".

В деня на Националния празник – 3 март входът за всички посетители на Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде безплатен. Работното време на музея ще бъде от 10.00 до 16.00 часа. Посетителите ще могат да се снимат с Горнооряховското бойно знаме, ушито за горнооряховските въстаници през 1876 г. от Елена Грънчарова, Вангели Шопова и Зойка Обрешкова. То е единственото българско знаме на служба в Руско-турската война 1877-1878 г.

Чествания по повод 140 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива на „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ „Пробуждане с хоро“.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица