1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ОУ „Иван Вазов” стартира работа по проект "Да направим училището привлекателно за младите хора"

IMG 6389Ученици от I в и I г клас на горнооряховското ОУ „Иван Вазов” с класни ръководители г-жа Емилия Глоговска и г-жа Виолета Бакърджиева се включиха в проект от секцията „Аз и природата” на мащабния проект „Успех”.

Прокетът, спечелен от ОУ „Иван Вазов” е „ Да направим училището привлекателно за младите хора”. Осъществява се с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран е от Европейски социален фонд на ЕС.

Целта на обученията, включени в програмата, са да се разширят знанията на малчуганите за природата и да се изгради екологосъобразно възпитание в децата. Да се зароди в тях усещането, че за да живеем в чистота, трябва сами да се погрижим за нея и не чрез кампании за почистване, а чрез кампании за опазване.

Дейностите, заложени по проект са много разнообразни. Едни от най- атрактивни за децата са тъй нареченото „осиновяване” на дърво, грижа и опазване на зелената растителност, посещение на пречиствателната станция, където подробно е разяснено на децата за какво се използва отпадъчния материал след пречистване на водата , посещение на лесопарк в град Лясковец, посещение на зоопарк в град Ловеч и много други.

Днес ентусиазираните и нетърпеливи за работа първокласници се заеха  да почистят централната градска част на града. Предоставени им бяха чували и ръкавици от община Горна Оряховица.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица