1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Инж. Добромир Добрев посрещна световния шампион по бокс Детелин Далаклиев

DSC 1454Кметът на Общината инж. Добромир Добрев посрещна в Гербовата зала световният шампион по бокс Детелин Далаклиев. Големият български спортист бе в Горна Оряховица за представяне на биографичната книга "Никога не се пердавай: Историята на Детелин Далаклиев" с автор жypнaлиcтът Гeopги Cтoянoв, който също присъства на срещата с градоначалника. По-късно книгата бе представена пред спортната общественост в града.

„В Горна Оряховица има прекрасни условия , в които децата работят. Трябва просто да дойдат да сложат каските и ръкавиците и да тренират“, каза именитият български боксьор. От януари тази година Детелин Далаклиев се присъедини към екипа на Боксов клуб „Локомотив” и работи със състезателите на горнооряховския отбор. Той е вторият голям български боксьор, който ще работи с „Локомотив”, след като Свилен Русинов сложи основите на клуба и го направи един от най-проспериращите в последните две години. „Направили сме всичко възможно, за да тренират децата с удоволствие и като отидат на състезание да имат самочувствие“, каза инж. Добромир Добрев. Градоначалникът сподели с гостите, че на провелото се по-рано заседание на общинския съвет са гласувани средства да се преустрои северозападната част на зала „Никола Петров”, за да се обособи боксова зала.

На срещата със световния шампион в Гербовата зала на Общината присъстваха председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, председателят на Комисията за младежта и спорта към Общинския съвет Димитър Николов, заместник-кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ Румяна Матеева, както и президентът на боксовия клуб Анастас Начев.

В края на срещата Детелин Далаклиев се подписа в почетната книга на Община Горна Оряховица. „Никога не се предавай!“ написа големият български спортист, като послание към горнооряховчани.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица