1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица спечели проект от Национална кампания „За чиста околна среда – 2012г.”

Проектът на Община Горна Оряховица „ Заедно да съхраним природата в нашия квартал”, който участва в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата - и аз участвам”,  бе одобрен за финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”. Предвидената сума за дейности по проекта е до 10 хил. лв.

Целта на проекта е да се постигне видима промяна в условията на ползване на обществени места, благоустрояване, почистване и възстановяване на обществените площи, създаване на екологосъобразни и съвременни условия за ежедневен отдих на населението и гостите на града. Идеята на Общината е в един от най-населените и големи квартали на града „Камънето” да се обособи детски кът с пързалка и няколко катерушки, който ще бъде разположен в междублоковото пространство на ул. „Росица”. Под детските съоръжения ще има изградена ударопоглъщаща настилка и ограда, висока 1 метър. Ще бъде засаден и жив плет. Друга дейност, която се предвижда по проекта е засаждане на различни дървесни видове.

Също по „За чиста околна среда” до 10 хил. лв. ще получи и кметството в град Долна Оряховица. Във втория град в общината ще бъде озеленена и възстановена зоната за отдих в центъра на града.

Целта на кампанията „За чиста околна среда 2012 г.“ за общини и кметства е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.  С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица