1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Третокласници от ОУ „Иван Вазов“ си направиха състезание „Аз обичам България“

30223082 2058347540843669 1195333060 oХудожествена галерия „Недялко Каранешев“ бе домакин на представителната изява на групата по интереси „Опознай родината, за да я обикнеш“ към проект „Твоят час“ на ученици от 3 „б“ клас с класен ръководител Розалия Нанкова при ОУ „Иван Вазов“, гр. Горна Оряховица. Третокласниците показаха знания и умения пред своите родители чрез интерактивната игра „Обичам България“. Гости на събитието бяха Румяна Матеева – директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“, Гергана Павлова - заместник-директор на училището, педагогическият съветник – Антоанета Баланова и учители от ОУ „Иван Вазов“.

     Всички бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и мед, след което беше даден старт на играта. Това събитие, проведено извън класната стая даде възможност на децата в обстановка, различна от училищната да проявят креативност, съобразителност и артистичност. Игрите се редуваха с много музикални загадки, както и песни, изпълнени от самите деца.

     Част от изявата бе изложбата „От раклата на баба“. В нея бе представена българската шевица в най-различни форми, както и автентични носии и предмети, използвани в миналото от бита на българите. Някои от тях са предавани от поколение на поколение и са на повече от 100 години.    

       Част от изявата е и представянето на 3D картички – „България през очите на децата“, а във фоайето на залата гостите можеха да видят албум с есета на тема „За мен България е ...“, написани от децата на 3 „б“ клас.

Родителите и техният класен ръководител се бяха постарали децата да изглеждат като отбор, като за целта всяко от тях получи тениска и шапка със специално изработено за целта лого, символизиращо обичта на децата към родината. Участниците в играта бяха зарадвани и с футболна топка с цветовете на българското национално знаме. За приятното настроение в края на събитието допринесе и още една изненада – уникална тематична торта, изработена специално за състезанието.

Информация и снимки: ОУ "Иван Вазов" - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица