1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Радини вълнения“ и урок по родолюбие видяха гостите на културно-образователния форум

DSC 1512Много аплодисменти получиха талантливите млади актьори от СУ „Георги Измирлиев“ за театралната възстановка на „Радини вълнения“ по Иван Вазов. Малкият спектакъл бе един от акцентите на седмото издание на културно-образователния форум, организиран от Община Горна Оряховица. Тази година той премина под мотото „140 години свободна България“. Форумът бе официално открит от заместник-кметът Йорданка Кушева. „Надявам се, че днес тук присъстват хора, докоснати от историята, от всичко българско и родно“, обърна се към гостите в Зала 1 на Общината Йорданка Кушева. На форума присъстваха кметът инж. Добромир Добрев, под чийто патронаж се провежда събитието, гости от РУО – Велико Търново, културни институции, директори на учебни и детски заведения, учители и ученици.

След театралната възстановка, Иван Кънчев и Марио Мишев от Сдружение „Българска история“ изнесоха един нестандартен урок по родолюбие. Сдружението “ тази година е партньор на Общината при провеждане на форума. По интересен за учениците начин и чрез кратки видеофилми, момчетата разказаха за паметни събития от българската история и най-вече за Априлското въстание, за нетолкова популярните личности, участвали в него и за боевете при връх Шипка. Младежите пожелаха на учениците да се интересуват от историята, да питат, да търсят и да не спират да учат и да се образоват.

„Бъдете горди българи. Започвайте всяко събитие с обич и вяра, така то ще се случи по възможно най-добрия начин. Уважавайте своите учители и ценете българската азбука, българската история и българските традиции“, пожела в края на форума, заместник-кметът Йорданка Кушева.

 

 

 

 

 

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица