1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Петокласници от СУ „Георги Измирлиев“ с благотворителен базар в помощ на ученичка

2Удовлетворението в душата на всеки човек е това да направи нещо хубаво за другия! Да му помогне в труден момент: в тежка болест, в нещастието, което го е сполетяло!

С голям ентусиазъм учениците от 5 “а“ клас от СУ „Георги Измирлиев“ организираха благотворителен базар на домашни сладки, изработени от тях и техните родители в помощ на ученичка в тежко семейно положение. „Идеята възникна спонтанно, търсейки изява за нещо добро и креативно, нещо, което ще обедини класа да работи в името на една благородна кауза. Оказа се, че родителите бяха „увлечени“ в това приключение. С прекрасните стари рецепти с дъх на канела, с новаторското мислене и „обличане“ в чужди форми; с „фешън“ инкрустации и много въображение в опаковането на продуктите, деца и родители „сътвориха“ багри и вкусове, които „възкресиха спомени от доброто старо време“ и създадоха усещането за „полъха“ на новото“, разказа класният ръководител на петокласниците Кремена Петърчева.

Еуфорията на представянето и продаването на сладките превзеха всички деца, учители и служители от училището. Резултатът е събрана сума в размер на 128.50лв. „Създадената атмосфера по подготовката предизвика и креативността и таланта на Лъчезар и майка му в изработването на поздравителни картички, които ще бъдат използване за други училищни прояви. Доброто е положителната сила в света, която създава усмивки и топлина в душата на децата, че са успели да зарадват своите съученици; на учителите, че са мотивирали децата към добро дело и на родителите-че имат прекрасни деца“, каза още Кремена Петърчева.

Информация и снимки: СУ "Георги Измирлиев"

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица