1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Младежки дом Горна Оряховица бе домакин на XIII Международен пленер по Живописатира

1Навръх празника на Горна Оряховица официално беше открит изложбата на творби от XIII Международен пленер по Живописатира. Главни организатори на пленера бяха Община Горна Оряховица, Младежки дом  Горна Оряховица, Съюзът на българските художници и Секция „Карикатура” на СБХ. В него взеха участие общо 12 художници. Шестима от тях са част на секция „Карикатура” към Съюз на българските художници, а другите шест представители от сдружение „ГоАрт” живеят и творят в Горна Оряховица. Включиха се и художници от побратимените градове (разделени между квотите на двете групи). Гости на пленера бяха и художниците Илия Банков, Валя Балтова и Юлиян Станкулов.

По време на самия пленер всеки от творците нарисува по две произведения, от които едното дари, а другото предостави за откупуване. Това е начин за обогатяване на фонда на горнооряховската художествена галерия.

Целите на Пленера по живописатира са да допринесе за развитието и популяризирането на жанра ЖИВОПИСАТИРА, като продължи започнатото при проведените от 1999г. до днес дванадесет такива и да спомогне за развитието на установените творчески контакти между художници от община Горна Оряховица и техните колеги от страната и чужбина.

 

ОПИС на творбите от ТРИНАДЕСЕТИЯ ПЛЕНЕР ПО ЖИВОПИСАТИРА ГОРНА ОРЯХОВИЦА 2012, проведен от 26 до 30 май 2012 год.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица