1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Стартира традиционната акция "Да пазим децата на пътя"

deteТрадиционната полицейска акция "Да пазим децата на пътя" стартира от днес и на територията на Великотърновска област. Тя се организира от сектор "Пътна полиция" по повод Деня на детето.

До 15 юни полицията ще осъществява контрол около учебните и детски заведения, в които все още учат деца, както и на групите пристигащи и заминаващи на екскурзия ученици.

Полицаите ще извършват проверка на водачите, управляващи автомобилите и автобусите, в които се возят деца, и ще обезпечават безопасното посещение на туристически обекти във Велико Търново и региона.

От "Пътна полиция" ще следят за ползването на обезопасителните системи при превоз на деца в автомобили.

Полицейската акция ще бъде насочена предимно върху контрола по използването на предпазни колани на децата като пътници. Органите на реда ще проверяват изправността на самите обезопасителни системи, които имат автомобилите, дали в превозното средство има монтирани седалки за деца и дали се допуска превоз на деца на предните седалки.

От "Пътна полиция" призоват водачите в Деня на детето - 1 юни, да шофират с включени къси светлини в знак на съпричастност с детския празник.

Източник: dariknews.bg

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица