1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Самодейците при НЧ „Градина Върбица 1894” с Първа награда от Национален събор

Снимка26 май 2012г. – Тази дата ще помнят дълго самодейците при НЧ „Градина Върбица 1894”. На този ден те заявиха участие в гр. Горна Оряховицана за Празника на горнооряховския суджук и в с. Обединение на Национален събор –надпяване „Авлига пее”, посветен на Мита Стойчева. Жените пристигнаха в парка „Градска градина”, облечени в своите красиви народни носии. Първите им трепети преди излизане на сцената беше случайната среща, здрависване и снимки с г-н Цветан Цветанов, който бе гост на празника. Дойде редът им да излязат на сцена и да дадат най-доброто от себе си под ръководството на г-н Мадемов. Публиката ги хареса и аплодира, защото дадоха всичко от себе си. Очите им сияеха, защото видяха, че в Горна Оряховица има талантливи деца , има млади хора, има живот, за който си спомниха. "Трябва да има по-честичко такива празници, защото там се усеща човешката обич. Този празник ни дойде като глътка вода от извора.", споделиха те.

Самодейците при читалището в с.Върбица са в еуфория, те са богати по свой начин. Дадоха на публиката настроение, накараха ги да запеят, възхищаваха им се на красивите народни носии.

По- късно същия ден те отпътуваха за с.Обединение, за да вземат участие в Националния събор –надпяване „Авлига пее”. В малкото селце, пълно с много любители и ценители на народната музика, групата самодейци представи своите изпълнения и грабна вниманието на журито. "Ето ние правим всичко това с голямо желание и голяма любов и затова се завърнахме от с.Обединение с Диплом - Първа награда.", похвалиха се жените.

Човек е богат със своята цел,

Богат е със своя собствен дял,

Но не с това, което е взел,

Богат е стова, което е дал.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица